< Terug naar overzicht

Debuut Lawrence Visser 1ste nationale : KV Oostende – KV Mechelen

Zaterdag 16 augustus 2014 was het zover. Lawrence Visser mocht voor het eerst in zijn nog prille carrière een wedstrijd in de Jupiler Pro League in goede banen leiden. Hiervoor mocht hij een tripje maken naar Oostende. De kustploeg nam het op tegen KV Mechelen. Hij werd hierbij geassisteerd door de ervaren Peter Hermans en Nicolas Ponsar. 4de official was een man van veel oorlogen, namelijk Johan Verbist.

Enkele bestuursleden en opleiders van KNKSV vonden dit een ultieme kans om de trots van KNKSV aan het werk te zien in zijn debuut in 1ste nationale. Uiteraard werd het nuttige aan het aangename gekoppeld en maakten we er een daguitstap van. Om 12.30 hadden we afgesproken aan de carpoolparking in Vosselaar. Vanuit hier vertrokken we in colonne naar de Belgische kust. Tot onze grote verbazing was het drukker dan verwacht en kwamen we omstreeks 14.45 aan in Oostende. We parkeerden de wagens aan het stadion van KVO en zijn de dijk opgegaan om er een mooie wandeling te maken. Uiteraard moesten we de dorstigen laven en de hongerigen spijzen. Dit deden we in taverne “De Koekoek”, waar de menu vrij simpel was: een halve kip met appelmoes en brood.

Na deze lekkere maaltijd trokken we richting stadion, waar we onze tickets gingen afhalen. Na enkele consumpties gingen we op onze plaats zitten en waren we benieuwd hoe Lawrence het er vanaf ging brengen. De eerste helft had weinig om het lijf. Er werden 3 gele kaarten getrokken, waarover geen discussie was. Lawrence kon dus de eerste helft met een goed gevoel beëindigen en de supporters konden met hetzelfde gevoel een tas koffie gaan drinken. De 2de helft begon met een afgekeurd doelpunt van KV Mechelen. Terechte beslissing van AR Nicolas Ponsar. Na enkele vervangingen kon KV Oostende het verschil maken. Een kopbaldoelpunt van Deschutter en een lage schuiver van Ruytinx zetten KV Oostende op een 2-0 voorsprong. Doelpuntenmaker Ruytinx vloog nog in het gele boekje van Lawrence, die zijn prestatie van de 1ste helft gewoon voortzette in de 2de helft, en de wedstrijd omstreeks 21.50 affloot.

Na de wedstrijd werd er uiteraard nog nagekaart over de prestatie van Lawrence en werd duidelijk dat hij kon terugblikken op een geslaagd debuut.

Wij hopen dat er zo nog veel matchen mogen volgen en wensen hem nogmaals proficiat. Niet elke vriendenkring kan zeggen dat men de jongste scheidsrechter in 1ste klasse in zijn rangen heeft.


FREDERIC COS