SEIZOENSAFSLUITER – DE GROTTEN VAN HAN - 23/06/2019

Het seizoen zit er jammer genoeg bijna op. Maar, niet getreurd! Zoals elk jaar sluiten we het seizoen af met een plezante activiteit. Vorig jaar trokken we met de bus richting de Duinoord voor een dagje onbezorgd spelen. Omdat we toen hebben gemerkt dat de activiteit vooral gericht was op leden met kinderen/kleinkinderen, zijn we dit jaar opzoek gegaan naar een activiteit die jong en oud aanspreekt. Jawel, ook dit jaar mogen jullie kinderen (tot 16 jaar) en kleinkinderen (tot 12 jaar) mee!

We trekken met de bus naar HET DOMEIN VAN DE GROTTEN VAN HAN. Wat mogen jullie o.a. verwachten:

• Tussen 11.00 uur en 12.45 uur brengen we een begeleid bezoek aan de Grot van Han. Een honderdjarige tram zal ons naar de ingang brengen waar een gids ons meeneemt in de Grot. We maken er een tocht van + 2 km (te voet). De temperatuur in de grot is 13°C: breng gepaste kledij mee!

• Om 13.00 uur worden we verwacht in het restaurant voor een tweegangenmenu. Op het menu: varkensgebraad met Ardense saus en friets. Afsluiten doen we met een coupe ambachelijke speculaasijs. Voor de kinderen is er een kindermenu (incl. ijsje) voorzien. (Allergieën of vegetarisch? Laat het ons weten!)

• Rond 15.00 uur vertrekken we met een Safari-car voor een bezoek doorheen het Wildpark. Een gids geeft ons informatie over de deuren die we ontmoeten tijdens het bezoek. (Opgelet: de Safari-car is open langs de zijkanten, breng dus gepaste kledij mee volgens de weersvoorspellingen.)

• Tussendoor kan je nog een bezoek brengen aan PrehistoHan (een museum over de geschiedenis van de Grot van Han met alle ontdekkingen en opgravingen) of aan Han 1900 (dit museum doet u terugkeren naar 1900 toont een 50-tal scenes uit het dagelijks leven van toen).

• Kinderen bij? Er is een groot speelplein waar zowel de kleinste als de oudere kinderen zich volledig kunnen laten gaan!

We rijden met de bus vanuit ons gewest naar Han-sur-Lesse. Er zijn 3 opstapplaatsen.

BUSPROGRAMMA:
08.15 uur – Vertrek bus in Turnhout (Parking naast ringlaan t.h.v. DOMESTIC/ D’OFFIZ/HANDELSSCHOOL/ ...)
08.30 uur – Vertrek bus in Vosselaar/Beerse/Gierle (P&R E34 – Lilse Bergen)
10.45 uur – Aankomst aan het domein van de Grotten van Han.
11.00 uur – Begeleid bezoek Grot van Han
13.00 uur – Middagmaal (2-gangenmenu)
15.00 uur – Begeleid bezoek Wildpark (incl. bruine beren)
17.00 uur – Vertrek richting de Kempen
19.15 uur – Aankomst Vosselaar/Beerse/Gierle
19.30 uur – Aankomst Turnhout

De prijs voor dit alles?
Kinderen - 3 jaar: GRATIS
Kinderen - 12 jaar: € 15,00
Jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar: € 25,00

In deze prijs is inbegrepen: de busrit, het begeleid bezoek aan de Grot van Han en het Wildpark, het vrij bezoek aan PrehistoHan en Han 1900 en de tweegangen lunch.

Hopelijk mogen we jullie weer in grote getalen ontvangen op onze bus (of bussen?) op deze spetterende activiteit! Inschrijven kan tot en met 12 juni 2019 door op onderstaande link te klikken.

Tot snel!

Bestuur K.N.K.S.V.

Inschrijvingslink: KLIK HIER!