< Terug naar overzicht

Verslag saldocursusAfgelopen vrijdag vond de jaarlijkse provinciale cursus plaats in ons gewest. Voor de gelegenheid werd de toneelzaal van het Culturele centrum van Vosselaar een cursuszaal waar onze verantwoordelijke opleider Guido Nuyens en Luc Allaerts, lid van het bureau Arbitrage Antwerpen, zorgden voor een infosessie.
Zo’n 70 scheidsrechters daagden op voor deze (verplichte) cursus. In het eerste deel was het Luc Allaerts die het woord nam. Hij gaf wat meer tekst en uitleg bij de veranderingen binnen het voetbalbond. Het Bureau Arbitrage Antwerpen, met Jan Govaerts als voorzitter, is er daar een van. Ook lichtte hij de nieuwe jeugdcategorieën toe en vertelde hij iets kort over het nieuwe systeem van rechtstreekse rode kaarten. Deze zullen nog uitgebreid worden besproken op de volgende ledenvergadering. Na de pauze was het de beurt aan Guido Nuyens. Samen met hem hebben we enkele beelden besproken en enkele reglementen opgefrist. Rond 21u15 hebben we de cursus kunnen afsluiten.

De meeste documenten zijn ondertussen verdeeld. Wie z’n documenten nog niet heeft kunnen afhalen, kan dat op onze volgende ledenvergadering op 18 september in D’Achtste Zaligheid te Lille. Tot dan !